PE2ERK
Nederlandse 5TVO Lijst

5TVO staat voor 5 toon. Dit is de specifieke 5 tonige riedel die je vaak bij taxi's hoort. Deze riedel is een specifieke cijfer reeks waarop de betreffende set reageert, een soort toonslot zeg maar. Dit toonslot wordt door de chip FX 003 opgewekt en gedecodeerd volgens de ZVEI-standaard. De instellingen voor dit toonslot worden gecontroleerd en gestuurd door een eprom, waar alle instellingen in zitten voor de condor.
Met de beschikbaarheid van de Condor 16, 46 en 3000 voor de Radioamateur dienst is er ook de behoefte ontstaan om een indeling te krijgen voor de 5TVO nummers.

Het voordeel van het gebruik van deze 5TVO nummers kan veel omvattend zijn. Zo kun je de condorset in toonslot zetten, zodra er iemand jouw 5TVO uitzend reageert jouw set met zijn eigen 5TVO (al dan niet op dezelfde frequentie) en geeft ook een soort telefoon geluid af ten teken dat de 5TVO is ontvangen. In de regio's wordt deze manier van oproepen veel gebruikt. Naast dit oproepsysteem kun je ook een alarm pieper af laten gaan, die de betreffende amateur bij zich draagt. Dit moet dan wel hierop ingesteld en afgeregeld zijn.

Ik heb in juni 2012 het beheer van deze lijst over genomen van PE1OPM omdat deze er door omstandigheden geen tijd meer voor had.
Op deze internet pagina kun je een code aanvragen, die vervolgens via e-mail toegestuurd wordt. Het aanvragen of wijzigen van een 5TVO nummer kun je hier onder doen door op

Vraag aan
Designed by PE2ERK 2021 ©